Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Παραθαλάσσια έκταση με Φ.Ε.Κ. οικισμού στη Μεσσηνία


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ
Το προτεινόμενο ακίνητο είναι  ένα παραθαλάσσιο οικόπεδο , εκτάσεως  53.699  τμ, προοριζόμενο για ανάπτυξη ιδιωτικού οικισμού με δυνατότητα πληθυσμού 330 ατόμων , η έγκριση με ΦΕΚ ......... Τευχος . .. . Υπάρχει ακόμη  η έγκριση του ΥΠΕΧΩΔΕ , της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης,  και  του κεντρικού Συμβουλίου Χωροταξίας Οικισμού και Περιβάλλοντος. Εχουν ήδη γίνει και είναι έτοιμες οι προβλεπόμενες υποδομές της οδοποιίας ,της πεζοδρόμησης , του Δικτύου ύδρευσης , του δικτύου αποχέτευσης , του δικτύου ομβρίων και οι σχετικές μελέτες για τη ΔΕΗ και ΟΤΕ οι οποίες και έχουν εγκριθεί .. Υπάρχουν 8 οικοδομικά τεράγωνα εκ των οποίων το ένα έχει χρήση τουρισμού και αναψυχής ήτοι ξενοδοχείο- εμπορικά καταστήματα-αναψυκτήρια-εστιατόρια κ.λ.π.Τα δε προοριζόμενα για χρήση οικίας αποτελούνται από οικόπεδα ελάχιστου εμβαδού 400 τ.μ .             
ΘΕΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ

Σε απόσταση 230 km από την Αθήνα  και 80 km από την Αρχαία Ολυμπία, στην πανέμορφη Μεσσηνία βρίσκεται η περιοχή προτεινόμενου οικισμού τουρισμού και αναψυχής.Στην Μεσσηνία, όπου και η περιοχή του οικισμού και σε ακτίνα 10 - 30 Km από αυτόν, υπάρχει ένα πλήρες και ικανοποιητικό επίπεδο τεχνικών υποδομών (Οδικές - Σιδηροδρομικές - Θαλάσσιες και Αεροπορικές συνδέσεις, εγκαταστάσεις ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής  (3 μαρίνες, δεκάδες καταφύγια αλιείας), σημαντική ξενοδοχειακή υποδομή (άνω των 6.000 κλινών - 500.000 διανυκτερεύσεις τουριστών),  αθλητικές εγκαταστάσεις κλπ.Επίσης οι Υποδομές Υγείας και περίθαλψης είναι : 2 νοσοκομεία - 3 κέντρα υγείας  σε ακτίνα 10-25 Km.
Κοινωνική -Πολιτιστική δραστηριότητα.:Πλούσια τοπικά λαικά ήθη και έθιμα (άνω των 1.000 εκδηλώσεων ετησίως - πλούσια θεατρική και καλλιτεχνική δραστηριότητα καθώς και πολιτιστικές εκδηλώσεις διεθνούς εμβέλειας.) 
Τα παραπάνω σε συνδυασμό με τον τεράστιο πλούτο της περιοχής της Μεσσηνίας αλλά και της ευρύτερης περιοχής, σε αξιοθέατα και εναλλακτικές μορφές τουρισμού που μπορούν να ικανοποιήσουν και τους πλέον απαιτητικούς επισκέπτες, δημιουργεί τις προ υποθέσεις για την σημαντική αύξηση του τουριστικού ενδιαφέροντος .Ειδικότερα

Αυτό το ακίνητο  βρίσκεται  σε τουριστικό θέρετρο της περιοχής , απέχει περί τα 35 χιλόμετρα απο τη Πόλη της Καλαμάτας.Απέχει περί τα 15 χιλόμετρα από το τουριστικό θέρετρο της Κορώνης και περι τα 45 χιλιόμετρα από τη Πύλο . Είναι πολύ κοντά στη παραλία, πλάζ αμμουδιά , και έχει εκπληκτική θέα πρόσ όλο το Μεσσηνιακό Κόλπο . .
ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ
            α)ΤΙ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΟΙΚΙΣΜΟΣ
  1. Ο προβλεπόμενος οικισμός θα περιλαμβάνει:
  2. Μονοκατοικίες 1 έως 2 ορόφων (100 έως 120 κατοικίες, αναλόγως της επιφάνειας της κάθε μιας)
  3. Ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις
  4. Εμπορικά καταστήματα
  5. Αναψυκτήριο - Εστιατόριο

           β) ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ - ΚΑΙ  ΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ

  1. Στα 53.699 m² της συνολικής επιφάνειας του οικισμού, μπορούν να κατασκευαστούν κτίρια των παραπάνω χρήσεων, συνολικής επιφάνειας 10.634 m² δημιουργώντας έτσι άριστες ποιοτικά συνθήκες δομημένου περιβάλλοντος.

ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ 
Το επενδυτικό σχέδιο ανάπτυξης του οικισμού, μπορεί να υπαχθεί σε επιχορηγούμενα προγράμματα χρηματοδότησης, τόσον της Ελληνική Κυβέρνησης, όσον και απ' ευθείας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέχρι το 40% του προϋπολογισμού της επένδυσης.
Αυτό προϋποθέτει ότι ο οικισμός θα αναπτυχθεί με επιπλέον προδιαγραφές που θα καλύπτουν ανάγκες ειδικών κατηγοριών πληθυσμού, ή ειδικών χρήσεων και βέβαια αυτό θα αποτελούσε αντικείμενο ειδικής έρευνας και μελέτες

ΥΠΆΡΧΕΙ ΕΤΟΙΜΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΟΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΕΣΌΔΩΝ
ΤΩΡΑ: 7.500.000 ΕΥΡΩ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΦΕΚ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΦΑΚΕΛΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου